Over mij

Mijn naam is Meghan en ik ben sinds 2007 gespecialiseerd in het zetten en onderhouden van echte dreadlocks in alle haarsoorten.

Mijn expertise is dreadlocks van Europees en Aziatisch (stijl) haar, maar omdat ik zelf kroes haar heb, weet ik natuurlijk ook heel veel van kroeshaardreads.

Daarnaast ben eigenaar en oprichter van de webwinkel met het meest volledige assortiment voor je dreadlocks.

Verder en ik ook de eerste Nederlandse en Nederlandstalige dreadlock-professional die op YouTube gratis tips en adviezen deelt.

Door deze jarenlange ervaring met alles wat met dreadlocks te maken heeft, kan ik je alles vertellen over dreadlocks. 

Daarom geef ik online trainingen, masterclasses en workshops over verschillende dread-gerelateerde onderwerpen, zoals leren je eigen dreadlocks bij te werken en binnenkort een loctician-opleiding.

Veertien jaar geleden…

Toen ik net begon, merkte ik dat er te weinig professionele locticians (dread-zetters) zijn voor de dreadheads zonder kroes haar. Die personen kozen dan voor salons die in black (afro) hair gespecialiseerd zijn, met rampzalige resultaten als gevolg. En de dreadzetters die zich wel specifiel richtten op mensen zonder kroes haar, gebruikten allerlei middeltjes en chemicaliën, waardoor de resultaten alsnog verschrikkelijk waren. Soms met dreaduitval en schimmel als gevolg. Verder namen de black hair salons hun klanten vaak ook niet serieus. Er werd alcohol gedronken tijdens het werk, waardoor de behandeling én te lang duurt én de ‘after’ niet mooi werd. En dat was dan wanneer de kapper uberhaupt kwam opdagen. Ging alles wel ‘goed’? Dan bleek vaak dat alles vaak veel en veel te strak zat, met permanente kaalheid als gevolg. Dat kon ook anders.

Lock Solid Dreadlocks

Daarom heb ik in 2007 mijn bedrijf Lock Solid Dreadlocks (voorheen Dreads By Meghan) opgericht omdat ik zeker wist dat het ook anders kan. En nu, 14 jaar later, blijkt nog steeds dat dat klopt.

Mijn missie

Maar het gaat niet om mij. Het gaat om jou. Het gaat erom dat jij je eigen leven een stuk makkelijker en fijner kan maken. Dat je zelfstandig en onafhankelijk je eigen dreads kan onderhouden. Of dat jij ook professioneel dreadzetter (loctician) kan worden en daarmee dus zelfstandig ondernemer.

Mijn missie is geslaagd als ik jou daarin kan begeleiden en als ik je zoveel mag geven als ik kan.

 

Liefs, Meghan